Prisliste

Jeg ønsker å gi deg de bildene du ser for deg, og jeg vil derfor spørre deg om dine ønsker i forkant av fotograferingen. Har du ikke helt bestemt deg for hva du er på utkikk etter, kan du be meg om råd, helt uforpliktende.

Hos meg får du alltid bildefilene inkludert i prisen, slik at du selv kan velge hvor du vil printe bildene dine. Du kan også benytte bildene på nett om du ønsker det.

Alle priser er inkludert MVA.
Ved fotografering på location vil det som regel beregnes et reisetillegg på 10kr pr km.


PORTRETT

Utendørs fotografering i Gamlebyen (Oslo)
Jeg setter av en time til deg, hvor vi fotograferer i området rundt mitt kontor. Her finner vi mange fine locations et steinkast fra døra: en eventyrlig bekk, spennende skog og hav. Trenger du hjelp med valg av antrekk og styling, er det bare å be meg om råd og en hjelpende hånd.
Pris:
Fotografering inkludert høyoppløselige bildefiler i farge og sorthvitt: 4900kr

Portrett på location
Har du et yndlingssted der du ønsker at fotograferingen skal finne sted? Bildene kan gjerne bli ekstra personlige om de fotograferes i ditt hjem, på hytta eller på et sted med spesielle minner. Jeg kommer dit du ønsker, etter en planleggingssamtale.
Pris:
Inntil 1 time på location, inkludert høyoppløselige bildefiler i farge og sorthvitt:
5900kr (+ reisekostnad)
Pris pr ekstra time: 2000kr

Dokumentar
Har du et arrangement som skal foreviges? Jeg stiller opp en time eller hele dagen, og tar både dokumentarbilder og oppstilte bilder om det er ønskelig.
Pris:
Inntil 1 time på location, inkludert høyoppløselige bildefiler i farge og sorthvitt: 5900kr.
Pris pr ekstra time: 2000kr

Nyfødt foto
Jeg synes de beste bildene av nyfødte blir de som tas i familiens eget hjem. Der føler alle seg komfortable, og det blir ikke noe stress frem og tilbake til et ukjent studio. Omgivelsene i bildet vil være der som et minne om hvordan dere hadde det på tiden da deres kjære baby kom til verden. Vi tar også noen bilder med pledd som rolige bakgrunner. Fotograferingen bør skje på dagtid, da vi får vakkert naturlig lys fra vinduene.
Jeg setter av god tid, så dere får tid til både amming og hvile underveis.
Pris:
Et par timer fotografering hjemme hos dere, inkludert høyoppløselige bildefiler i farge og sorthvitt:
6900kr (+ reisekostnad)


FOTO FOR DIN BEDRIFT

Kommersiell foto/ Profilering av firma
Sammen finner vi frem til den perfekte pakken for din bedrift, som kan inkludere portrett av ansatte, dokumentarfoto, miljøbilder av arbeidsplass og produktfoto.
Pris:
Inntil 1 time på location, inkludert høyoppløselige bildefiler i farge og sorthvitt: 5900kr.
Pris pr ekstra time: 2000kr


ETTERARBEID

Finredigering og retusjering

Bildene du får levert fra meg, er alle redigert med tanke på farge og kontrast, og egner seg godt til fotoalbumet. Men en kan nesten alltid, ved å gå inn og korrigere lys og skygge i bestemte områder i bildet, heve bildet ytterligere noen hakk. Kanskje ønsker du også å fjerne ett element i bakgrunnen, eller justere litt på hårfrisyren, klærne eller huden?

Jeg finredigerer og retusjerer både bilder du har tatt selv, og bilder som er tatt hos meg.
Prisen starter på 500kr for bilder tatt hos meg.  Ønsker du at jeg skal redigere bilder som du har tatt selv, eller funnet i skuffen etter besteforeldrene dine, starter prisen på 900kr.

Manipulering av bilder
Dersom du ønsker store endringer i bildet, som å sammenkopiere to bilder, eller ekstreme retusjeringer, avtales pris i forkant av jobb.


COPYRIGHT

Bilder for kommersiell bruk
Som fotograf beholder jeg copyright på bildene, men du benytter bildene fritt til privat bruk; både for print og på nett. Ønsker du å benytte bildene kommersiellt, må dette avtales skriftlig med meg. Veg kommersiell bruk vil det kunne bli ett tillegg i prisen.


OPPBEVARING AV BILDEFILER

Hos fotograf
Bildefilene leveres kunden i høyoppløselig format, og kunden må selv oppbevare disse trygt. Fotografen kan velge å oppbevare bildefilene dine for promotering av egen fotovirksomhet, dersom du ikke reserverer deg mot dette. Har du ikke gjort en skriftlig avtale (f.eks. pr mail) om at bildefilene skal oppbevares over lengre tid hos fotograf, har ikke fotografen ansvar for oppbevaring av dine bildefiler.

Hos kunde
Det anbefales alltid å lagre bilder på to ulike steder, dersom en harddisk skulle krasje eller en minnepenn eller DVD skulle bli skadet. Ta en sikkerhetskopi med det samme du mottar bildene, så unngår du å miste verdifulle minner.